CHUTNÉ KAKAOVÉ KOSTKY S KOKOSOVÝM KRÉMEM
Potřebné ingredience
Suroviny: 330 g hladké mouky, 180 g jemného krystalového cukru, 1 sáček kypřícího prášku do pečiva, 2-3 PL kakaa (podle barvy), 250 ml mléka, 175 ml oleje, 2 vejce. Krém: 125 g másla, 1 PL krystalového cukru, 1 PL moučkového cukru 1 sáček vanilkového cukru, 600 ml mléka, 2 sáčky kokosového pudinku, 1 vanička tvarohu, 4 PL kokosu, rum (nemusí být). Ostatní suroviny: Kokos na zasypání naplněného moučníku, popřípadě džem.
Postup přípravy
Postup-těsto:
Smícháme mouku s kakaem a kypřícím práškem do pečiva. Dále vyšleháme vejce s cukrem, postupně přidáme olej a mléko.
Vše spojíme v hladké těsto a dáme péct do plechu s pečícím papírem-na dobu 30 minut při teplotě 170 st. C.
Postup-náplň:
Předem uvaříme hustý pudink z mléka, dvou sáčků práškových pudinků a 1 PL krystalového cukru.
Ještě do vlažného pudinku přimícháme 4 PL kokosu.
Vyšleháme máslo s moučkovým a vanilkovým cukrem, postupně přidáváme vychládlý kokosový pudink a rum.
Nakonec ručně vmícháme tvaroh-již nešleháme, krém by mohl díky tvarohu zřídnout. Krém na chvíli uložíme do ledničky.
Dokončení: Korpus rozkrojíme napůl, jednu polovinu natřeme 2/3 krému, pod který můžeme před tím tence rozprostřít džem
dle vlastní volby, přiryjeme druhou polovinou korpusu. Na vrchní plochu i boky naneseme zbytek náplně, zasypeme kokosem.
Hotový moučník lehce zabalíme do potravinové fólie a uložíme do ledničky minimálně na 6 hodin-nejlépe do dalšího dne.
Plněný moučník je pak pěkně měkký a zaležený se všemi vůněmi a chutěmi.
Přeji dobrou chuť.
Dvě poloviny kakaového plátu-naplněné kokosovým krémem, zasněžené kokosem.a dobře zaležené.
Můžeme nakrájet nejen kostky, ale i řezy.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé